Kunst & Cultuur

Er is veel aandacht voor kunst en cultuur, en daarvoor wordt ook veel ruimte ingericht in De Meelfabriek. Flexibele Kunst en Cultuur ruimtes die inzetbaar zijn voor debat- en ontmoeting, tentoonstellingen, events, workshops en ateliers en een intiem filmhuis. Programmering kan variëren van een modeshow van Oso Couture, die zich hier met zijn atelier en winkel zal vestigen, tot een tourlocatie van een filosofieclub. Maar het is ook een tentoonstellingslocatie voor de kunst uit de depots van de vele Leidse musea en een congreslocatie. De activiteiten zijn vervlochten door alle panden en door de verschillende functies. Zo zullen de onderste etages van het Meelpakhuis een plek zijn waar mensen elkaar ontmoeten voor mooie producten en presentaties. 

De karakteristieke panden zijn nu al erg gewild als inspirerende achtergrond voor uiteenlopende voorstellingen en festivals. Dit zal nog verder uitgewerkt worden in de speciale Kunst & Cultuurlaag. Een waar architecturaal huzarenstukje. Een 4,7-meter hoge expositieruimte in de nieuwbouw Silotoren met een waanzinnige beeldenterras, loopt over naar de koepel van het Ketelhuis. Deze intieme ruimte wordt een zeer bijzonder filmhuis. De laag loopt nog door naar de voormalige Schoonmakerij en beslaat daarmee straks 640 m2. Een locatie waar ook de zakelijke markt zich mee kan verbinden.  

plattegrond van Art Center in de Silotoren, Ketelhuis en Schoonmakerij. Art center van De Meelfabriek in Leiden
Impressie - Kunst en cultuur in de Silotoren, het Ketelhuis en de Schoonmakerij. Art center van De Meelfabriek in Leiden
DEEL DIT BERICHT MET JE VRIENDEN