Fine Hotels & Suites in silo's bij de Meelfabriek
17 december 2021
Leidsch dagblad
Fine HOTELS & Suites in silo's bij de Meelfabriek

De Meelfabriek heeft een exploitant voor het toekomstige hotel op het terrein. Directeur Corina Waaijer van Fine Hotels & Suites heeft zich aan het Leidse project verbonden.

Ga naar Leidsch Dagblad >>

Ga naar Hospitality Management >>

Bekijk artikel >>

Poortgebouw

Het stond op de nominatie voor de sloop, maar nu is de charme van het Poortgebouw juist van grote waarde voor De Meelfabriek en is het zelfs rijksmonument. Het oude Poortgebouw is gerestaureerd en geschikt gemaakt als plek voor een aantal ondernemers. 

Overzicht Poortgebouw De Meelfabriek
Overzicht De Meelfabriek

Het pand dateert uit 1940 en is net als het tegenover gelegen Directiekantoor uitgevoerd in een door het Zakelijk Expressionisme beïnvloede stijl door architect B. Buurman. Het was oorspronkelijk rijwielstalling en garage voor directie-auto’s. Nu wordt dit gebouwtje bevolkt door jonge, enthousiaste ondernemers. Daarmee is het gebouw eigenlijk een schaalversie van De Meelfabriek: uiteenlopende bedrijven die hun diensten niet alleen zelfstandig maar ook gecombineerd aanbieden op een open werkvloer om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn én zelf succesvoller te worden. Bovendien delen ze kosten van o.a. verwarming en verlichting, duurzaam in meerdere opzichten daarmee. 

Wie zitten er in HET POORTGEBOUW

De nieuwste hotspot van Leiden met verrassende mix van ondernemers

Enthousiaste ondernemers met verschillende disciplines zijn gestart op deze tijdelijke plek.

Atelier Kleurstof organiseert verschillende workshops en lessen op gebied van naaien en haken.
Bizon Events en Bizon Bike voor evenementen en verhuur met duurzame mobiliteit, van city-fiets trips tot boottocht met elektrische sloep.
Het Slachthuis, een veganistische lunchroom met een aanbod waar ook niet-vegans van smullen.
Les Soeurs, de kapsalon van De Meelfabriek! 

NEW LAYOUT
Specifications, prices and registration form now available.