Hotel De Meelfabriek in Leiden

HOTEL DE MEELFABRIEK

Begeef je in de industriële geschiedenis waar jarenlang duizenden kilo’s aan granen werden opgeslagen. Deze plek wordt kunstig getransformeerd om onderdak te bieden aan een scala aan boeiende ervaringen. Van een heerlijk café tot een elegant dakterras dat de top siert. Hotel De Meelfabriek integreert naadloos moderne luxe met iconische bouwstructuren en vormt het kloppende hart van het terrein.

Hotelkamer De Meelfabriek in Leiden
Hotelkamer De Meelfabriek in Leiden

SLAPEN WAAR OOIT GRAAN LAG OPGESLAGEN

Dit wordt the place to sleep in Leiden. Wie straks een kamer boekt, slaapt op de plek waar eens vele tonnen meel werden opgeslagen. De betonnen silo’s worden opengezaagd en omgevormd tot bijzondere kamers en shortstay-appartementen. De oorspronkelijke betonnen silowanden vormen de basis van deze robuuste ruimtes met hun charmante interieur. Ze worden gecombineerd met pure materialen als hout, marmer en linnen. Zachte neutrale tinten met een kick of colour doen menig kunsthart sneller kloppen, waardoor je tijdloze charme en een oase van rust gaat ervaar. De authenticiteit van de voormalige fabriek blijft voelbaar in de luxe van dit eigentijdse 4 sterrenhotel.

Bijzonder: het bekende blokgebouwtje met S-vorm blijft behouden, waarbij de S niet langer alleen staat voor Sleutels, maar ook voor Special Suite.

Ieder moment van de dag, het jaar rond, genieten van de lekkerste gerechten aangevuld met een spectaculair uitzicht. Op de bovenste etage gaat het ontbijt vloeiend over in lunch, diner, latenightdrinks, en alles ertussenin.

Op zomerse dagen is het genieten helemaal compleet en kun je borrelen op het fijne terras en romantisch dineren aan een tafel voor twee. En in dit nieuwe landmark met zicht rondom kun je ook met grote gezelschappen terecht.

ENJOYING AT GREAT HEIGHTS

ENJOYING AT GREAT HEIGHTS

Any time of the day, year-round, enjoy the most delicious dishes complemented by a spectacular view. On the top floor, breakfast seamlessly transitions into lunch, dinner, late-night drinks, and everything in between. On summer days, the experience is complete as you can enjoy drinks on the lovely terrace and have a romantic dinner at a table for two. And in this new landmark with panoramic views, you can also host large gatherings.

AZZURRO CITY SPA
DE MEELFABRIEK
HOTEL
DE MEELFABRIEK
HOTEL
DE MEELFABRIEK
HOTEL
DE MEELFABRIEK
HOTEL
DE MEELFABRIEK

Sport & wellness in de Schoonmakerij

Ooit werd in de Schoonmakerij het graan gewassen, nu staat dit gebouw in het teken van de lichamelijke en mentale schoonmaak. De begane grond en de eerste etage staan in verbinding met de Silotoren en het zwembad, en het geheel biedt ruimte aan de heerlijke Azzurro City Spa voor de nodige inspanning én ontspanning.

Dompel je onder in het zwembad met uitzicht op de Zijlsingel. Ontspan in de sauna, het stoombad, met een hotstonemassage of een heerlijke beautybehandeling. Gecombineerd met een intensieve training? Het kan allemaal. De centrale lobby is dé plek om contact te maken, even tot rust te komen, wat te drinken, een krant te lezen – alles voor optimale ontspanning. De persoonlijke aandacht die door dit alles is verweven, maakt de beleving compleet.

HISTORIE VAN HET SILOGEBOUW

Het Silogebouw dateert uit het jaar 1937-38 en geldt als het eerste betonnen silogebouw in ons land. Het gebouw is gesitueerd aan het Meelfabriek Plein en aan de Singel. Vanaf de waterzijde valt de schuine witgepleisterde gevel op door opmerkelijk detaillering. Het gebouw is in vorm en materiaalgebruik een inmiddels zeldzaam gebouw uit de pioniersfase van de gewapend betonconstructie.

Silogebouw De Meelfabriek
Impressie gevel Silogebouw
Overzicht Silogebouw De Meelfabriek
Overzicht De Meelfabriek