Fine Hotels & Suites in silo's bij de Meelfabriek
17 december 2021
Leidsch dagblad
Fine HOTELS & Suites in silo's bij de Meelfabriek

De Meelfabriek heeft een exploitant voor het toekomstige hotel op het terrein. Directeur Corina Waaijer van Fine Hotels & Suites heeft zich aan het Leidse project verbonden.

Ga naar Leidsch Dagblad >>

Ga naar Hospitality Management >>

Bekijk artikel >>

Silogebouw

Het Silogebouw dateert uit het jaar 1937-38 en geldt als het eerste betonnen silogebouw in ons land. Het gebouw is gesitueerd aan het Meelfabriek Plein en aan de Singel. Vanaf de waterzijde valt de schuine witgepleisterde gevel op door opmerkelijk detaillering. Het gebouw is in vorm en materiaalgebruik een inmiddels zeldzaam gebouw uit de pioniersfase van de gewapend betonconstructie.

Overzicht Silogebouw De Meelfabriek
Overzicht De Meelfabriek

In het Silogebouw komt de ’the place to sleep’ van Leiden: Het Meelfabriek Hotel. Wie straks een kamer boekt, slaapt dan op de plek waar eens vele tonnen meel werd opgeslagen. De betonnen silo’s worden opengezaagd en omgevormd tot bijzondere kamers en shortstay-appartementen. Robuuste ruimtes met een charmant interieur. De authenticiteit van de voormalige fabriek blijft voelbaar, maar er is tegelijkertijd de luxe van een eigentijds 4-sterrenhotel.

De bovenste etages zal ruimte bieden aan een skybar, een restaurant en een unieke locatie voor evenementen als nieuw landmark op het gebouw. Het bekende blokgebouwtje met S-vorm blijft behouden, daar zal straks een suite in verrijzen met uniek uitzicht over Leiden.

FINE HOTELS & SUITES

De exploitant van toekomstig hotel De Meelfabriek

Corina Waaijer, directeur Fine Hotels & Suites, vertelt: “Het verbinden van mijn passie voor gastvrijheid met mijn liefde voor mooie gebouwen is de rode draad in mijn zoektocht naar nieuwe hotels. Ik wil de geschiedenis en verhalen van de bijzondere plekken aan onze gasten doorgeven.”Vanuit die passievolle benadering in combinatie met de kennis en ervaring die zij meebrengt is De Meelfabriek zeer enthousiast om de samenwerking aan te gaan met deze hotelcollectie van Nederlandse bodem.

Het hotel dat wordt gebouwd krijgt maar ruim 125 kamers. Middels unieke architectonische ingrepen zal je daadwerkelijk in de oude silokokers slapen in een sfeer die bepaald wordt door het rauwe beton van weleer en de luxe van een hedendaags 4-sterrenhotel. Wie straks een kamer boekt, slaapt dan op de plek waar eens vele tonnen meel werden opgeslagen. Met een heerlijke rooftop om wat te eten en drinken, in combinatie met de levendigheid op de begane grond, wordt dit dé plek om
te zijn. De Meelfabriek en Fine Hotels & Suites werken samen met Studio Akkerhuis, Van der Wiel Bouw en More Interiormanagement nu alle plannen tot in de details uit.
De grote overlap in de kernwaarden
maakt dat Fine Hotels en Suites en De Meelfabriek in elkaar de juiste partner gevonden hebben om De Meelfabriek een unieke ontmoetingsplaats te maken voor bewoners en bezoekers, voor stadsgenoten en toeristen. Een plek die de geschiedenis én de toekomst van de stad zal zijn zodra de deuren openen in 2024.

Fotograaf: GDandP   Ab van der Wiel, Corina Waaijer en Bart Akkerhuis
Silogebouw De Meelfabriek
Impressie gevel Silogebouw
NEW LAYOUT
Specifications, prices and registration form now available.