Silogebouw

Het Silogebouw dateert uit het jaar 1937-38 en geldt als het eerste betonnen silogebouw in ons land. Het gebouw is gesitueerd aan het Meelfabriek Plein en aan de Singel. Vanaf de waterzijde valt de schuine witgepleisterde gevel op door opmerkelijk detaillering. Het gebouw is in vorm en materiaalgebruik een inmiddels zeldzaam gebouw uit de pioniersfase van de gewapend betonconstructie.

Overzicht Silogebouw De Meelfabriek
Overzicht De Meelfabriek

In het Silogebouw komt de ’the place to sleep’ van Leiden: Het Meelfabriek Hotel. Wie straks een kamer boekt, slaapt dan op de plek waar eens vele tonnen meel werd opgeslagen. De betonnen silo’s worden opengezaagd en omgevormd tot bijzondere kamers en shortstay-appartementen. Robuuste ruimtes met een charmant interieur. De authenticiteit van de voormalige fabriek blijft voelbaar, maar er is tegelijkertijd de luxe van een eigentijds 4-sterrenhotel.

De bovenste etages zal ruimte bieden aan een skybar, een restaurant en een unieke locatie voor evenementen als nieuw landmark op het gebouw. Het bekende blokgebouwtje met S-vorm blijft behouden, daar zal straks een suite in verrijzen met uniek uitzicht over Leiden.

Silogebouw De Meelfabriek
Impressie gevel Silogebouw