Molengebouw en Riffellokaal

Het Molengebouw dateert uit 1947 en het Riffellokaal dateert uit 1931. Vroeger stonden de gebouwen vol machines om het graan te malen en te verwerken. Om de oude fabrieksgebouwen geschikt te maken voor woonruimte zijn goed doordachte ingrepen gedaan naar de eisen van de moderne tijd, maar met behoud van het monumentale, industriële karakter. Zo is de kenmerkende staalconstructie in zicht gehouden en heeft deze een speciale brandwerende en isolerende behandeling ondergaan. Het metsel- en voegwerk is gerestaureerd. De mooie ranke kozijnen zijn met zorg gerestaureerd en voorzien van isolatieglas. De originele houten plafonddelen zijn zo veel mogelijk behouden.

De etages zijn omgetoverd tot prachtige lofts, waarin de karakteristieke oude, stalen constructie zichtbaar is gebleven.  De ruime en lichte lofts hebben hoge plafonds, sommige wel van 5 meter. Bovenop deze twee rijksmonumenten is een hypermodern penthouse met daktuin toegevoegd. De eerste lofts zijn opgeleverd in maart 2020.

VERRASSENDE MIX VAN ONDERNEMERS

Op de begane grond is plek voor een verrassende mix van winkels, horeca en workshopruimtes met uitzicht op De Meelfabriek Tuin. Een ruimte waar ondernemerschap en samenwerking centraal staan.

Atelier Kleurstof

Atelier Kleurstof is een gezellige en inspirerend huiskamer atelier waar iedereen terecht kan voor naailes! Volwassenen of kids & tieners, van beginner tot gevorderd, in een vaste wekelijkse groep of op jouw moment privé. In de industriële omgeving van het Riffellokaal van de voormalige Meelfabriek proef je het ambacht, en ga je all-inclusive aan de slag met naaimachine en stof. Goede naai- en lockmachines, fijne kniptafels en lange werktafels, knip- en tekenmateriaal, scraps, de nieuwste stoffen, fournituren, patronen en ook koffie/thee met lekkers staan altijd klaar. De naailessen worden elke dag van de week gegeven in de ochtend, middag én avond!

ATELIER KLEURSTOF – Maalderijstraat 2, 2312WW, Leiden.
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 en zaterdag van 10:00 tot 13.00.
Contact: info@atelierkleurstof.nl, T: 06 219 83 226
www.atelierkleurstof.nl

GRUTSK koffiebar

Grutsk biedt de beste koffie met gebak met uitzicht op de tuin van Piet Oudolf. Of neem de coffee-to-go tijdens een wandeling door het Singelpark. Strijk ’s middags gerust neer voor een verfrissend drankje met eventueel een borrelplank. GRUTSK is eerlijk, open en duurzaam. Ze werken dan ook samen met veelal lokale toeleveranciers.

De aparte vergaderruimte in de industrieel historisch setting biedt ruimte tot wel 40 personen (afhankelijk van de opstelling). Deze multifunctionele ruimte kan ingezet worden voor borrels, ontvangsten, workshops etc. Bovendien is de meeting te combineren met activiteiten als een vaartocht met de BizonSloep, een EscapeGame of een tour met hun elektrische E-Choppers.

GRUTSK – Maalderijstraat 2a, 2312 WW Leiden.
Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag van 09:00 tot 17:00 – maandag gesloten.

Les Soeurs De Meelfabriek

Les Soeurs

Persoonlijk, relaxed, ervaren en met een scherp oog voor kwaliteit. Michelle en Lonneke ontvangen u in de ontspannen sfeer van hun salon op deze iconische locatie. Oprechte aandacht voor u en uw haar, wat een verademing. De producten zijn volledig hiermee in lijn geselecteerd. Styling-producten van de Zweedse en Australisch vegan brands Maria Nila & Mr Smith. Amonnia-vrij kleuring-producten van het Deense merk ZenzTheraphy Alternative Color. Deze en aanvullende beauty-producten of cadeau-kaarten zijn ook los te koop in de winkel.

LES SOEURS – Maalderijstraat 2c, 2312 WW Leiden.
Openingstijden:  Maandag, dinsdag, donderdag t/m zaterdag van 09:00 tot 20:00 – woensdag en zondag gesloten.
Contact: App +31 6 42351849 om een afspraak in te plannen
www.lessoeurs.nl

Cadeau Lokaal

Cadeau Lokaal is een verrassende plek met een dito aanbod van onder andere zoete en hartige lekkernijen, cadeaus, interieurartikelen en meer. Hier staan inclusie, samenwerken, handwerken en lerenwerken centraal.

Wat Cadeau Lokaal echt bijzonder maakt, is het team van getalenteerde medewerkers. Als leer- en werkplek van Gemiva biedt Cadeau Lokaal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. In de winkel verwelkomt het team klanten, verzorgt verkoopactiviteiten en verpakt cadeaus. Bovendien werken ze samen met andere ondernemers op het terrein van de Meelfabriek, helpen ze bij het terreinonderhoud en verzorgen ze lunches en andere cateringklussen.

CADEAU-LOKAAL – Maalderijstraat 2, 2312 WW Leiden.
Openingstijden:
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 9.30-16.00 en zaterdag van 10:00 tot 15:00.
Vanaf juli zijn wij ook op maandag geopend zijn van 9:30-15:00.
www.gemiva.nl

De Fysio Specialist

De Fysio Specialist staat voor een hoogwaardige, persoonlijke behandeling die gericht is op de oorzaak van de klachten. De therapeuten bieden een breed scala van fysiotherapie en gerelateerde behandelingen zoals: bekkenfysiotherapie, (reguliere) fysiotherapie, manuele therapie en massagetherapie.

DE FYSIO SPECIALIST –  Maalderijstraat 70, 2312 WW Leiden.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 22:00 uur, zaterdag op aanvraag en zondag van 8:30 tot 18:00 uur.
Contact: info@defysiospecialist.nl,  +31 (0)71 7 821 821
www.defysiospecialist.nl

Overzicht Molengebouw en Riffellokaal De Meelfabriek