Fine Hotels & Suites in silo's bij de Meelfabriek
17 december 2021
Leidsch dagblad
Fine HOTELS & Suites in silo's bij de Meelfabriek

De Meelfabriek heeft een exploitant voor het toekomstige hotel op het terrein. Directeur Corina Waaijer van Fine Hotels & Suites heeft zich aan het Leidse project verbonden.

Ga naar Leidsch Dagblad >>

Ga naar Hospitality Management >>

Bekijk artikel >>

Molengebouw en Riffellokaal

Het voormalige Molengebouw en het voormalige Riffellokaal zijn omgetoverd tot exquise lofts. Prachtige ruimtes waarin de karakteristieke oude, stalen constructies zichtbaar blijven.  De ruime en lichte lofts – vanaf 100 m²- hebben hoge plafonds, sommige wel van 5 meter. Bovenop deze twee rijksmonumenten wordt een hypermodern penthouse met daktuin toegevoegd.

Een groot aantal lofts zijn opgeleverd in maart 2020.

Molengebouw en Riffellokaal

Op de begane grond is plek voor bijzondere winkeltjes, workshops en horeca. Deze ruimtes grenzen aan De Meelfabriek Tuin, het Plein en de Maalderijstraat naar het Singelpark. Een prachtige doorgang met het ware Manhattan-gevoel vanwege haar industriële uitstraling.

Overzicht Molengebouw en Riffellokaal De Meelfabriek

Het Molengebouw dateert uit 1947 en het Riffellokaal dateert uit 1937. Vroeger stonden de gebouwen vol machines om het graan te malen en te verwerken. Om oude fabrieksgebouwen geschikt te maken voor woonruimte dienen goed doordachte ingrepen te worden gedaan naar de eisen van de moderne tijd, maar met behoud van het monumentale, industriële karakter. Zo blijft de mooie staalconstructie in zicht en heeft deze speciale brandwerende en isolerende behandeling ondergaan. Het metsel- en voegwerk is gerestaureerd. De mooie ranke kozijnen zijn met zorg verwijderd, gerestaureerd en voorzien van isolatieglas en herplaatst. De originele houten plafonddelen zijn zo veel mogelijk behouden.

Impressie 2 lofts in het Molengebouw en 3 lofts in het Riffellokaal
NEW LAYOUT
Specifications, prices and registration form now available.