SCHOONMAKERIJ
Schitterend high-end lofts met prachtige industriële elementen en hedendaags comfort.

Welkom in De Schoonmakerij van De Meelfabriek, waar modern comfort en historische charme samenkomen in een unieke loftervaring. Gelegen aan de rand van het bruisende centrum van Leiden, biedt deze voormalige industriële locatie een uitnodigende omgeving voor diegenen die op zoek zijn naar een bijzondere woonervaring.

Stap binnen in de wereld van De Meelfabriek, waar karakteristieke elementen van het industriële verleden harmonieus samensmelten met hedendaags design. Onze lofts zijn ontworpen met een focus op comfort en esthetiek, waar betonnen kolommen en liggers, authentieke stalen ramen en open plattegronden zorgen voor een gevoel van vrijheid en ruimte. Laat je inspireren door de mogelijkheden die onze lofts bieden. Geniet van het gemak van wonen in een levendige omgeving, terwijl je toch kunt genieten van de rust en privacy van je eigen loft. Met de historische binnenstad van Leiden op loopafstand en uitstekende verbindingen naar steden zoals Den Haag en Amsterdam maar ook het strand, de Bollenstreek en Schiphol, biedt wonen in De Schoonmakerij het beste van beide werelden.

Deze lofts komen binnenkort in de verkoop. Bent u geïnteresseerd, laat het ons weten en we houden u op de hoogte.

Telefonisch contact
071 – 36 10 714
Telefonisch bereikbaar van:
Ma t/m vrij van 8:30 tot 17:00 uur

E-mail
info@demeelfabriek.nl
Postadres: Postbus 37,
2200 AA Noordwijk

INFORMATIE

SCHOONMAKERIJ

De voormalige Schoonmakerij en het Ketelhuis op het terrein van de Meelfabriek in Leiden worden getransformeerd. In beide Rijksmonumentale gebouwen zullen boven de commerciële plint, 15 appartementen lofts worden gerealiseerd. De lofts variëren in afmeting, zo worden in het Ketelhuis vijf lofts van circa 130m2 gerealiseerd en in de Schoonmakerij komen vier lofts van circa 80m2, vier van circa 100m2 en twee duplex lofts van 140m2 en 170m2. Het zijn lofts waar de bestaande constructies deels zichtbaar blijven en de geschiedenis van dit historisch comple juist sfeerbepalend is voor wonen in dit industriele Rijksmonument. Maar ondanks de historische elementen worden de lofts uitgerust met alle comfort van nu. Worden ze volledig geïsoleerd en uitgerust met moderne warmtepomp techniek en vloerverwarming en koeling, volledig gasloos en klaar voor de toekomst.

De lofts zijn, binnen de technische mogelijkheden, vrij in te delen en het is mogelijk meerdere lofts tot een nog grotere woning samen te voegen. Kopers kunnen in overleg met de kopersbegeleider bepalen waar de binnenwanden moeten komen. Een, twee of drie slaapkamers, een dichte keuken of een extra grote open woonkamer, het is allemaal mogelijk. Om de lofts af te werken naar de wensen van de kopers zijn ruime stelposten opgenomen. Voor het leveren, plaatsen en aansluiten van sanitair €10.000,- en voor aankoop en verwerking van de wand- en vloertegels in badkamer en toilet €100,- per m2. Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Op de begane grond van het oude Ketelhuis is plek voor kunst en cultuur en op de eerste bouwlagen van de Schoonmakerij zal een Spa en Wellness compleet met zwembad worden gerealiseerd. De Meelfabriek is voor een groot deel al gereed en u kunt dus ter plaatse kijken welke kwaliteit hier wordt geleverd. Een reeds volledig in gebruik en bewoont zijnde fase 1 met ruim 60 appartementen en commerciële ruimten als koffiebar Grutsk, het Naaiatelier, de Cadeauwinkel van Gemiva, kapper Leseur en de Fysiospecialist geven u de juiste indruk. In de zomer van 2024 komen daar nog Barthen keukencentrum en circa 20 appartementen in het Meelpakhuis bij. De laatse fase waar de woningen deel van uitmaken bevatten een Hotel, Spa en Wellness en horeca in de plint van het hotel en het Meelpakhuis. Kortom een prachtig industrieel monument en een hot spot in Leiden die zijn gelijke niet kent. Een fantastische plek om te zijn. Loft, appartement van De Meelfabriek in Leiden nu te koop. 

KWALITEIT, VEILIGHEID, COMFORT EN DUURZAAMHEID

Bij Van der Wiel Bouw hebben wij passie voor kwaliteit. Kwaliteit in vormgeving maar ook in materialen, ruimte en comfort. Wij ontwikkelen en bouwen daarom alleen woningen waarin we zelf graag zouden willen wonen. Dat doen wij als familiebedrijf met onze roots in Noordwijk al ruim 100 jaar en op de website www.vanderwielbouw.nl vindt u dan ook vele projecten die wij reeds hebben gerealiseerd en waar kopers, professionele opdrachtgevers en bezoekers met veel plezier wonen, werken of recreëren. Onze kwaliteiten vindt u niet alleen terug in het eindproduct maar ook in het proces en het contact met onze klanten. Wij vragen ons daarbij constant de vraag, “Wat zouden wij zelf willen en hoe zouden wij zelf behandeld willen worden”. Een goed bouwproces met aandacht voor de klant en de kwaliteit moet uiteindelijk leiden tot een gebouw waar wij zelf ook zouden willen wonen, werken of recreëren, dan is het pas goed. Ook hier hebben wij ons die vraag gesteld en vanuit die optiek hebben wij de Meelfabriek ontwikkeld.

7e verdieping
3e,4e, 5e en 6e verdieping
8e verdieping
10e verdieping
Gevels van de Schoonmakerij

HISTORIE

SCHOONMAKERIJ - Rijksmonument 

De bouwtrant van het pand waarin ooit het graan werd gewassen heeft kenmerken van het Nieuwe Bouwen en het Zakelijk Expressionisme. In de bakstenen gevel lopen lange lijnen van stalen ramen en luiken Het vrij-dragend gewapend betonskelet werd rond 1937 nog weinig toegepast in fabrieksgebouwen. Het framestructuur van betonnen kolommen en liggers maakt dit gebouw uniek en zet de toon voor de sfeer van de toekomstige ruimtes. Waar ooit het graan gewassen werd, zal straks Azzurro City Spa zijn gevestigd met appartementen in de bovenste lagen. De sport en wellness op de begane grond loopt over in de achtergelegen nieuwbouw Silotoren en het zwembad.

Bouwjaar: 1937 / transformatie: start 2024
Architect: B. Buurman / transformatiearchitect: Studio Akkerhuis Architects