KETELHUIS
Schitterend high-end lofts met prachtige industriële elementen en hedendaags comfort.

Welkom in het Ketelhuis van De Meelfabriek, waar modern comfort en historische charme samenkomen in een unieke loftervaring. Dit rijksmonument dateert uit 1894 en is het oudste en kleinste pakhuis van De Meelfabriek.

Met zijn gedetailleerde gietijzeren kolommen, gewelfde betonnen plafonds, boogramen en unieke ronde dak is het pand groots in tijdloze elegantie. Nu gaat het gebouw een volgende fase in en transformeert naar een plek voor kunst en cultuur op de begane grond en met ruimte voor vijf lofts in de bovengelegen etages.

Iedere etage beslaat één loft van ca 130 vierkante meter, de bovenste etage met koepel heeft een unieke hoogte. In het interieur blijven de diverse historische details zichtbaar voor een onvergetelijke setting. Tegelijk worden de lofts uitgerust met alle duurzame technieken voor hedendaags comfort. Laat je inspireren door de mogelijkheden die onze lofts bieden.

Heeft u interesse in een van de unieke lofts? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van wonen in het Ketelhuis van De Meelfabriek, Leiden.

Telefonisch contact
071 – 36 10 714
Telefonisch bereikbaar van:
Ma t/m vrij van 8:30 tot 17:00 uur

E-mail
info@demeelfabriek.nl
Postadres: Postbus 37,  
2200 AA Noordwijk

Onderaan deze pagina staat een inschrijfformulier, hiermee kunt u uw interesse aangeven voor de koop van een loft in het Ketelhuis van De Meelfabriek in Leiden. We houden u dan op de hoogte van het vervolg.

INFORMATIE

KETELHUIS

Het voormalige Ketelhuis en de Schoonmakerij bij de Meelfabriek in Leiden worden getransformeerd. In beide Rijksmonumentale gebouwen zullen boven de commerciële plint, 15 lofts worden gerealiseerd. De lofts variëren in afmeting, zo worden in het Ketelhuis vijf appartementen van circa 130m2 gerealiseerd en in de Schoonmakerij komen vier lofts van circa 80m2, vier van circa 100m2 en twee duplex lofts van 140m2 en 170m2. Het zijn lofts waar de bestaande constructies deels zichtbaar blijven en de geschiedenis van dit historisch complex dus zichtbaar en juist sfeerbepalend is voor wonen in een industrieel Rijksmonument. Maar ondanks de historische elementen worden de lofts uitgerust met alle comfort van nu. Worden ze volledig geïsoleerd en uitgerust met moderne warmtepomp techniek en vloerverwarming en koeling, volledig gasloos en klaar voor de toekomst.

De lofts zijn, binnen de technische mogelijkheden, vrij in te delen en het is mogelijk meerdere lofts tot een nog grotere woning samen te voegen. Kopers kunnen in overleg met de kopersbegeleider bepalen waar de binnenwanden moeten komen. Een, twee of drie slaapkamers, een dichte keuken of een extra grote open woonkamer, het is allemaal mogelijk. Om het lofts af te werken naar de wensen van de kopers zijn ruime stelposten opgenomen. Voor het leveren, plaatsen en aansluiten van sanitair €10.000,- en voor aankoop en verwerking van de wand- en vloertegels in badkamer en toilet €100,- per m2. Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Op de begane grond van het oude Ketelhuis is plek voor kunst en cultuur en op de eerste bouwlagen van de Schoonmakerij zal een gedeelte van de Spa en Wellness compleet met zwembad worden gerealiseerd. De Meelfabriek is voor een groot deel al gereed en u kunt dus ter plaatse kijken welke kwaliteit hier wordt geleverd. Inmiddels zijn van de eerste fase van het terrein al ruim 60 appartementen bewoond, ruim 50 appartementen voor young professionals, de commerciële ruimten ingevuld en de tuin naar ontwerp van Piet Oudolf prachtig aangelegd. In de tweede fase zijn de woningen in het Meelpakhuis reeds opgeleverd ook en worden aan het einde van het jaar ook die van de Silotoren opgeleverd. De laatste fase waar deze woningen deel van uitmaken bevatten nog o.a. het hotel, Azzurro City Spa en Meelpakhuis Conceptstore. Kortom een prachtig industrieel monument en een hot spot in Leiden die zijn gelijke niet kent. Een fantastische plek om te zijn.
Loft, appartement van De Meelfabriek in Leiden nu te koop. 

KWALITEIT, VEILIGHEID, COMFORT EN DUURZAAMHEID

Bij Van der Wiel Bouw hebben wij passie voor kwaliteit. Kwaliteit in vormgeving maar ook in materialen, ruimte en comfort. Wij ontwikkelen en bouwen daarom alleen woningen waarin we zelf graag zouden willen wonen. Dat doen wij als familiebedrijf met onze roots in Noordwijk al ruim 100 jaar en op de website www.vanderwielbouw.nl vindt u dan ook vele projecten die wij reeds hebben gerealiseerd en waar kopers, professionele opdrachtgevers en bezoekers met veel plezier wonen, werken of recreëren. Onze kwaliteiten vindt u niet alleen terug in het eindproduct maar ook in het proces en het contact met onze klanten. Wij vragen ons daarbij constant de vraag, “Wat zouden wij zelf willen en hoe zouden wij zelf behandeld willen worden”. Een goed bouwproces met aandacht voor de klant en de kwaliteit moet uiteindelijk leiden tot een gebouw waar wij zelf ook zouden willen wonen, werken of recreëren, dan is het pas goed. Ook hier hebben wij ons die vraag gesteld en vanuit die optiek hebben wij de Meelfabriek ontwikkeld.

PRIJZEN KETELHUIS

De prijsrange loopt vanaf € 820.000 tot € 950.000 kosten koper.

Beganegrond
1ste verdieping
2-,3-en 4de verdieping
5de verdieping
Gevels van het Ketelhuis

KETELHUIS

Inschrijfformulier

Geef hier uw interesse aan voor de koop van een loft in het Ketelhuis van De Meelfabriek in Leiden.
U wordt dan uitgenodigd voor de verkoopavond op 8 juli.

HISTORIE

KETELHUIS - Rijksmonument 

Het gebouw heeft in vroeger tijden als meelpakhuis gediend en dateert uit 1894. Verrassend is dat het pand Ketelhuis is gaan heten in de loop der tijd, terwijl het eigenlijke ketelhuis ernaast stond.

Het Ketelhuis wordt vanwege de architectuur en de cultuurhistorische waarde beschouwd als gaaf voorbeeld van een utiliteitsgebouw met bijzondere detaillering en een vroege toepassing van beton en ijzerconstructie. Het is een inmiddels zeldzaam voorbeeld van een gebouw uit de vroege fase van de betonconstructie in combinatie met een ijzeren skelet. Het betonnen tongewelf van het dak wordt om de drie meter versterkt door ijzeren profielen die de vorm van het gewelf herhalen. Dit is het enige gebouw van De Meelfabriek met een rond dak.

Bouwjaar: 1894 / transformatie: start 2024
Architect: W.C. Mulder / transformatiearchitect: Studio Akkerhuis Architects