Fine Hotels & Suites in silo's bij de Meelfabriek
17 december 2021
Leidsch dagblad
Fine HOTELS & Suites in silo's bij de Meelfabriek

De Meelfabriek heeft een exploitant voor het toekomstige hotel op het terrein. Directeur Corina Waaijer van Fine Hotels & Suites heeft zich aan het Leidse project verbonden.

Ga naar Leidsch Dagblad >>

Ga naar Hospitality Management >>

Bekijk artikel >>

ALLES IS
VERKOCHT

Meelpakhuis

Tussen de Singel en het Meelfabriek-plein gelegen, zijn in het Meelpakhuis 12 lofts en 8 penthouses te koop. De herbestemming van dit rijksmonument uit 1937 is uniek. Het ontwerp is een onomwonden antwoord op de vraag wat een monument een monument maakt. Een kritische blik en het lef om niet voor de makkelijkste weg te gaan zijn daarbij essentieel. Het resultaat is een ontwerp waarin de monumentale delen en het industriële loftgevoel optimaal tot hun recht komen in combinatie met hedendaagse luxe en duurzaam wooncomfort.

Overzicht De Meelfabriek - Meelpakhuis
Overzicht De Meelfabriek

Het Meelpakhuis is gebouwd in een functionalistische bouwtrant naar ontwerp van B. Buurman. De naam suggereert het al, vroeger werd in dit gebouw het meel opgeslagen. Al dat meel had een enorm gewicht, vandaar de paddenstoelkolommen ter ondersteuning. Om juist de bijzondere ritmische structuur van deze krachtige kolommen tot haar recht te laten komen, wordt de gevel van het pand als het ware afgepeld en wordt een glazen gevel iets verdiept teruggeplaatst. Hierdoor komt de kolommenstructuur van buitenaf in beeld en krijgen toekomstige bewoners bovendien volop licht binnen én een fenomenaal uitzicht over Leiden.

Voor het typische loftgevoel worden de kolommen in het interieur zo vrij mogelijk gehouden en worden tegelijkertijd alle voorzieningen voor optimaal wooncomfort toegevoegd. De glazen gevel wordt boven op het pand doorgetrokken, waarmee nog 3 bouwlagen met telkens 2 of 3 unieke penthouses worden gecreëerd. Door de materiaalkeuze en vormgeving vormt de moderne nieuwe opbouw een fascinerende eenheid met de oudbouw.

De begane grond en de eerste etage zullen ruimte bieden aan bijzondere winkels, ateliers, café en cultuur. Met uitzicht over de Singel en het Meelfabriek-plein een parel in het complex van De Meelfabriek.

In het Meelpakhuis komen 12 lofts en 8 penthouses met oppervlakte van 135 m2 tot 225m2 en rondom balkon variërend van 36m² tot 73m². De begane grond wordt ingericht met een vernieuwend commercieel en cultureel concept.

Start bouw 2020 – oplevering 2023

Meelpakhuis De Meelfabriek
Bouwnummers E21/E22/E51/E52/E61/E62
2e,5e en 6e woonlaag
Meelpakhuis De Meelfabriek
Bouwnummers E31A/E32A/E33A/E41A/E42A/E43A
3e en 4e woonlaag
Meelpakhuis De Meelfabriek
BouwnummersE71A/E72A/E73A
7e woonlaag
Meelpakhuis De Meelfabriek
Bouwnummers E81A/E82A/E83A
8e woonlaag
Meelpakhuis De Meelfabriek
Bouwnummers E91/E92
9e woonlaag
Meelpakhuis De Meelfabriek
Bouwnummers E91/E92
9e woonlaag
Bouwtekening E41A - Concept
Bouwtekening E73A - Concept
Bouwtekening E82A - Concept
Bouwtekening E91A - Concept
Bouwtekening E91A-Roof - Concept
GEVELTEKENINGEN - Singelzijde: zuid-oost en pleinzijde: noord-west
NEW LAYOUT
Specifications, prices and registration form now available.