Meelpakhuis

Tussen de Singel en het Meelfabriek-plein gelegen, komen in het Meelpakhuis 13 lofts en 6 penthouses te koop. De herbestemming van dit rijksmonument uit 1937 is uniek. Het ontwerp is een onomwonden antwoord op de vraag wat een monument een monument maakt. Een kritische blik en het lef om niet voor de makkelijkste weg te gaan zijn daarbij essentieel. Het resultaat is een ontwerp waarin de monumentale delen en het industriële loftgevoel optimaal tot hun recht komen in combinatie met hedendaagse luxe en duurzaam wooncomfort. 

Overzichtsplattegrond De Meelfabriek in Leiden Meelpakhuis
Overzicht De Meelfabriek

Het Meelpakhuis is gebouwd in een functionalistische bouwtrant naar ontwerp van B. Buurman. De naam suggereert het al, vroeger werd in dit gebouw het meel opgeslagen. Al dat meel had een enorm gewicht, vandaar de paddenstoelkolommen ter ondersteuning. Om juist de bijzondere ritmische structuur van deze krachtige kolommen tot haar recht te laten komen, wordt de gevel van het pand als het ware afgepeld en wordt een glazen gevel iets verdiept teruggeplaatst. Hierdoor komt de kolommenstructuur van buitenaf in beeld en krijgen toekomstige bewoners bovendien volop licht binnen én een fenomenaal uitzicht over Leiden.

Voor het typische loftgevoel worden de kolommen in het interieur zo vrij mogelijk gehouden en worden tegelijkertijd alle voorzieningen voor optimaal wooncomfort toegevoegd. De glazen gevel wordt boven op het pand doorgetrokken, waarmee nog 3 bouwlagen met telkens 2 unieke penthouses worden gecreëerd. Door de materiaalkeuze en vormgeving vormt de moderne nieuwe opbouw een fascinerende eenheid met de oudbouw.

De begane grond en de eerste etage zullen ruimte bieden aan bijzondere winkels, ateliers, café en cultuur. Met uitzicht over de Singel en het Meelfabriek-plein een parel in het complex van De Meelfabriek.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de verkoopontwikkelingen en uitgenodigd worden voor de verkoopdagen? 
Laat het ons weten middels het antwoordformulier.

Voor alle overige vragen, mail ons via info@demeelfabriek.nl

In het Meelpakhuis komen 10 lofts en 6 penthouses met oppervlakte vanaf ca 205 m². De begane grond wordt ingericht met een vernieuwend commercieel en cultureel concept.

Start bouw eind 2019 – oplevering 2022

Bouwnummers E21, E22, E31, E32, E41, E42, E51, E52, E61 en E62
Bouwnummers E71 E72
Bouwnummers E81 en E82
Bouwnummers E91 en E92
Bouwnummers E91 en E92 - dakterras Meelpakhuis
*Meelpakhuis – alternatief: de 3-deling van één of meerdere etages in het Meelpakhuis is een optie die wij overwegen bij grote animo
Gevelaanzicht met verdeling lofts en penthouses
DEEL DIT BERICHT MET JE VRIENDEN