Meelpakhuis

Tussen de Singel en het Meelfabriek-plein gelegen, zijn in het Meelpakhuis 14 lofts en 8 penthouses te koop. De herbestemming van dit rijksmonument uit 1937 is uniek. Het ontwerp is een onomwonden antwoord op de vraag wat een monument een monument maakt. Een kritische blik en het lef om niet voor de makkelijkste weg te gaan zijn daarbij essentieel. Het resultaat is een ontwerp waarin de monumentale delen en het industriële loftgevoel optimaal tot hun recht komen in combinatie met hedendaagse luxe en duurzaam wooncomfort. 

Overzichtsplattegrond De Meelfabriek in Leiden Meelpakhuis
Overzicht De Meelfabriek

Het Meelpakhuis is gebouwd in een functionalistische bouwtrant naar ontwerp van B. Buurman. De naam suggereert het al, vroeger werd in dit gebouw het meel opgeslagen. Al dat meel had een enorm gewicht, vandaar de paddenstoelkolommen ter ondersteuning. Om juist de bijzondere ritmische structuur van deze krachtige kolommen tot haar recht te laten komen, wordt de gevel van het pand als het ware afgepeld en wordt een glazen gevel iets verdiept teruggeplaatst. Hierdoor komt de kolommenstructuur van buitenaf in beeld en krijgen toekomstige bewoners bovendien volop licht binnen én een fenomenaal uitzicht over Leiden.

Voor het typische loftgevoel worden de kolommen in het interieur zo vrij mogelijk gehouden en worden tegelijkertijd alle voorzieningen voor optimaal wooncomfort toegevoegd. De glazen gevel wordt boven op het pand doorgetrokken, waarmee nog 3 bouwlagen met telkens 2 of 3 unieke penthouses worden gecreëerd. Door de materiaalkeuze en vormgeving vormt de moderne nieuwe opbouw een fascinerende eenheid met de oudbouw.

De begane grond en de eerste etage zullen ruimte bieden aan bijzondere winkels, ateliers, café en cultuur. Met uitzicht over de Singel en het Meelfabriek-plein een parel in het complex van De Meelfabriek.

In het Meelpakhuis komen 14 lofts en 8 penthouses met oppervlakte van 135 m2 tot 225m2 en rondom balkon variërend van 36m² tot 73m². De begane grond wordt ingericht met een vernieuwend commercieel en cultureel concept.

Start bouw 2020 – oplevering 2023

Het is mogelijk om twee bouwnummers samen te voegen tot één woning indien u twee bouwnummers wenst te kopen.
Bouwnummers E31A t/m E63A - 3e t/m 4e verdieping
Bouwnummers E71A, E72A en E73A - 7e verdieping
Bouwnummers E81A, E82A en E83A - 8e verdieping
Bouwnummers E22 en E21 - 2e verdieping
Bouwnummers E52 en E51 - 5e verdieping
Bouwnummers E62 en E61 - 6e verdieping
Bouwnummers E92 en E91 - 9e verdieping
Bouwnummers E92 en E91 - dakterras van de 9e verdieping
GEVELTEKENINGEN - Singelzijde: zuid-oost en pleinzijde: noord-west
DEEL DIT BERICHT MET JE VRIENDEN
NEW LAYOUT
Specifications, prices and registration form now available.