Bereikbaarheid

BEREIKBAARHEID

De ligging van de stad Leiden is ideaal: op steenworp afstand van grote centra als Den Haag en Amsterdam. Gelegen tussen de snelwegen A4 en A44 is Leiden met de auto goed bereikbaar. De stad is internationaal bereikbaar, met de luchthaven Schiphol op 20 minuten en het kleinere Rotterdam The Hague Airport op 25 minuten afstand. Tevens vindt u op een tiental kilometers van Leiden de kust van Noordwijk of Katwijk, de bloembollenvelden en Keukenhof. 

AUTO

De Meelfabriek Garage biedt plaats aan ruim 300 auto’s en biedt mogelijkheid tot elektrisch laden.

PARKEERGARAGE DE MEELFABRIEK
Oosterkerkstraat 12
2312 SN Leiden

Max.inrijhoogte: 2.10m
Openingstijden: 24/7
Tarieven: 3,40 per uur; max dagtarief 21,00
Pin, contactloos, creditcard (geen cash)

PARKEERGARAGE >

OPENBAAR VERVOER

Leiden is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit alle richtingen stoppen er treinen op station Leiden Centraal. Den Haag is tien minuten met de trein en Amsterdam Centraal slechts 35 minuten. Vanuit het station loopt u zo de binnenstad in. Er rijden bussen met een hoge frequentie naar vrijwel alle plekken binnen de stad, maar ook naar de regio. Vanaf Leiden Centraal gaan diverse bussen regelmatig naar De Meelfabriek, reistijd ca 15-20 min.

PER FIETS EN LOPEND

De Meelfabriek ligt op de route van het Singelpark. Het Singelpark omringt het historische centrum van Leiden met groen. Een ruim 6 kilometerlang stadspark langs het water van de singel. Ideaal voor (hard)lopers om deze groene ader te volgen.  

Leiden is een echte fietsstad en is prima bereikbaar voor de fietser. Op diverse plekken, zoals bij De Meelfabriek, zijn fietsen te huur.

VIA HET WATER

De historische binnenstad van Leiden heeft in totaal 28 kilometer aan grachten en singels. De Leidse grachten voeren langs de musea, de Leidse hofjes en vele historische gebouwen met prachtige gevels en vele terrassen van eet- en drinkgelegenheden. Leiden is ook een prima vertrekpunt voor mooie dagtochten in de omgeving. De Kaag en het Braassemermeer liggen om de hoek en ook vaart u zo naar plaatsen als Katwijk, Delft en zelfs Rotterdam.

Leiden is goed toegankelijk met eigen boot. Houd er wel rekening mee dat een aantal bruggen redelijk laag zijn. Momenteel is aanleggen bij De Meelfabriek niet mogelijk. Bizon Events biedt nu wel al de mogelijkheid om vanaf De Meelfabriek een rondvaart te organiseren op hun elektrische sloep.