Directiekantoor

Dit wat eens het Directiekantoor van Meelfabriek De Sleutels er huizen nu zes bedrijven. Het pand is volledig gerestaureerd. De buitengevel, kozijnen en interne ruimtes zijn waar mogelijk terug gebracht naar oorspronkelijke staat. De vele originele elementen ademen de sfeer van de bijzondere historie.

Overzicht Directiekantoor De Meelfabriek
Overzicht De Meelfabriek

Het Directiekantoor werd in 1940 gebouwd naar ontwerp van architect B. Buurman in de trant van het Zakelijk Expressionisme. In de gevel is een gevelsteen van een korenmolen uit 1734 gemetseld, ‘De Oranjeboom’. In het laboratorium op de tweede verdieping werd het meel chemisch getest. Door middel van proefbakken bekeken de fabrieksmedewerkers of het van de juiste kwaliteit was: ze proefbakten er brood en cake om te bepalen of het meel aan alle eisen voldeed. Het personeel mocht die proefbroden en -cakes ’s avonds mee naar huis nemen. De authentieke Leidse sleutels boven de voordeur staan symbool voor het bedrijf dat sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw ‘Meelfabriek De Sleutels’ heette. De eerdere naam ‘Stoom-meelfabriek De Koster & Co.’ kon met de komst van stroom immers niet meer.

Wie zitten er in HET DIRECTIEKANTOOR

Design, technologie en duurzaam, allemaal in één kantoorgebouw

Van een start-up tot een ngo. Allen zitten ze er met veel plezier en ervaren het als een mooie kans dat ze een van de gewilde kantoren konden bemachtigen in dit rijksmonument. Daarbij hebben de ondernemers veel feeling met de nieuwe bestemming. Het hergebruik van De Meelfabriek in plaats van sloop en vooral de duurzaamheid die daarvan uitgaat doet ze deugd.

AS I -SEARCH – Anne Marieke Schwencke is zelfstandig onderzoeker lokale energietransitie.

GDandP – Graphic Design & Photography, de naam is duidelijk. Ervaar het enthousiasme van dit leuke bureau zelf.

Indebuurt Leiden wil inwoners en ondernemers dagelijks informeren, inspireren en amuseren met lokale nieuwtjes. Dit doen we door aandacht te geven aan alles dat de stad leuk maakt. Zo staan we stil bij de mooie plekken, nieuwe winkels, inspirerende inwoners, activiteiten en interessante aanbiedingen.

NPK Design –is  een team ontwerpers, engineers, strategen en onderzoekers met een passie voor het oplossen van complexe vraagstukken.

OWN Agency – Dit reclamebureau helpt merken te groeien door creatief werk dat mensen in beweging zet.

Polarising is een Portugees technologiebedrijf dat integratiediensten en op maat gemaakte end-to-end softwareoplossingen levert. Yvonne Kubbinga is Country Manager van het kantoor in Nederland.

Studio VVHK is een architectenbureau met enthousiaste, betrokken en kundige partners voor woningbouw en utiliteitsbouw.

Stichting Take a Break realiseert wensen voor personen of gezinnen die in de bloei van hun leven geconfronteerd worden met een ernstige ziekte. Door het vervullen van hun wensen wil Take a Break een positieve bijdrage leveren aan – de soms laatste fase van – het leven van de betrokkenen.

The Content Agency – Klein of groot? Lokaal of internationaal? Voor elk project levert The Content Agency de juiste contentspecialist(en).

NEW LAYOUT
Specifications, prices and registration form now available.