Fine Hotels & Suites in silo's bij de Meelfabriek
17 december 2021
Leidsch dagblad
Fine HOTELS & Suites in silo's bij de Meelfabriek

De Meelfabriek heeft een exploitant voor het toekomstige hotel op het terrein. Directeur Corina Waaijer van Fine Hotels & Suites heeft zich aan het Leidse project verbonden.

Ga naar Leidsch Dagblad >>

Ga naar Hospitality Management >>

Bekijk artikel >>

Directiekantoor

Dit wat eens het Directiekantoor van Meelfabriek De Sleutels er huizen nu zes bedrijven. Het pand is volledig gerestaureerd. De buitengevel, kozijnen en interne ruimtes zijn waar mogelijk terug gebracht naar oorspronkelijke staat. De vele originele elementen ademen de sfeer van de bijzondere historie.

Overzicht Directiekantoor De Meelfabriek
Overzicht De Meelfabriek

Het Directiekantoor werd in 1940 gebouwd naar ontwerp van architect B. Buurman in de trant van het Zakelijk Expressionisme. In de gevel is een gevelsteen van een korenmolen uit 1734 gemetseld, ‘De Oranjeboom’. In het laboratorium op de tweede verdieping werd het meel chemisch getest. Door middel van proefbakken bekeken de fabrieksmedewerkers of het van de juiste kwaliteit was: ze proefbakten er brood en cake om te bepalen of het meel aan alle eisen voldeed. Het personeel mocht die proefbroden en -cakes ’s avonds mee naar huis nemen. De authentieke Leidse sleutels boven de voordeur staan symbool voor het bedrijf dat sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw ‘Meelfabriek De Sleutels’ heette. De eerdere naam ‘Stoom-meelfabriek De Koster & Co.’ kon met de komst van stroom immers niet meer.

Wie zitten er in HET DIRECTIEKANTOOR

Design, technologie en duurzaam, allemaal in één kantoorgebouw

Van een start-up tot een ngo. Allen zitten ze er met veel plezier en ervaren het als een mooie kans dat ze een van de gewilde kantoren konden bemachtigen in dit rijksmonument. Daarbij hebben de ondernemers veel feeling met de nieuwe bestemming. Het hergebruik van De Meelfabriek in plaats van sloop en vooral de duurzaamheid die daarvan uitgaat doet ze deugd.

AS I -SEARCH – Anne Marieke Schwencke is zelfstandig onderzoeker lokale energietransitie.

GDandP – Graphic Design & Photography, de naam is duidelijk. Ervaar het enthousiasme van dit leuke bureau zelf.

NPK Design –is  een team ontwerpers, engineers, strategen en onderzoekers met een passie voor het oplossen van complexe vraagstukken.

OWN Agency – Dit reclamebureau helpt merken te groeien door creatief werk dat mensen in beweging zet.

Polarising is een Portugees technologiebedrijf dat integratiediensten en op maat gemaakte end-to-end softwareoplossingen levert. Yvonne Kubbinga is Country Manager van het kantoor in Nederland.

VVHK architecten is een architectenbureau met enthousiaste, betrokken en kundige partners voor woningbouw en utiliteitsbouw.

GEMIVA – Het Gemiva-team heeft een fijne plek in het Directiekantoor tot hun definitieve plek in het Riffellokaal gereed is. De deelnemers van Gemiva zetten zich met enthousiasme in  bij ondernemers in uiteenlopende disciplines op en rond De Meelfabriek middels hun leerwerkplekken.

NEW LAYOUT
Specifications, prices and registration form now available.