Directiekantoor

In wat eens het Directiekantoor was van Meelfabriek De Sleutels huizen nu zes bedrijven. Het pand is volledig gerestaureerd. De buitengevel, kozijnen en interne ruimtes zijn waar mogelijk terug gebracht naar oorspronkelijke staat. De vele originele elementen ademen de sfeer van de bijzondere historie.

Overzichtsplattegrond De Meelfabriek in Leiden Poortgebouw Directiekantoor
Overzicht De Meelfabriek

Het Directiekantoor werd in 1940 gebouwd naar ontwerp van architect B. Buurman in de trant van het Zakelijk Expressionisme. In de gevel is een gevelsteen van een korenmolen uit 1734 gemetseld, ‘De Oranjeboom’. In het laboratorium op de tweede verdieping werd het meel chemisch getest. Door middel van proefbakken bekeken de fabrieksmedewerkers of het van de juiste kwaliteit was: ze proefbakten er brood en cake om te bepalen of het meel aan alle eisen voldeed. Het personeel mocht die proefbroden en -cakes ’s avonds mee naar huis nemen. De authentieke Leidse sleutels boven de voordeur staan symbool voor het bedrijf dat sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw ‘Meelfabriek De Sleutels’ heette. De eerdere naam ‘Stoom-meelfabriek De Koster & Co.’ kon met de komst van stroom immers niet meer.

Wie zitten er in HET DIRECTIEKANTOOR

Design, technologie en duurzaam, allemaal in één kantoorgebouw

Van een start-up tot een ngo. Allen zitten ze er met veel plezier en ervaren het als een mooie kans dat ze een van de gewilde kantoren konden bemachtigen in dit rijksmonument. Daarbij hebben de ondernemers veel feeling met de nieuwe bestemming. Het hergebruik van De Meelfabriek in plaats van sloop en vooral de duurzaamheid die daarvan uitgaat doet ze deugd.

GDandP – Graphic Design & Photography, de naam is duidelijk. Ervaar het enthousiasme van dit leuke bureau zelf.
Ghost Fishing – een non-profit organisatie van duikers die zich bezig houden met het verwijderen van visnetten wereldwijd en een brede promotie rondom de bewustwording van het probleem.
LeydenJar – deze start-up werkt hard aan een baanbrekende uitvinding op het gebied van energieopslag en houdt zich bezig met de ontwikkeling van een Lithium Ion batterij die tot 50% meer energie kan opslaan.
NPK Design – een team ontwerpers, engineers, strategen en onderzoekers met een passie voor het oplossen van complexe vraagstukken.
OWN Agency – dit reclamebureau helpt merken te groeien door creatief werk dat mensen in beweging zet.
Studio VVHK – een architectenbureau met enthousiaste, betrokken en kundige partners voor woningbouw en utiliteitsbouw.

DEEL DIT BERICHT MET JE VRIENDEN