Directiekantoor

Hier huisde eens de directie van Meelfabriek De Sleutels, de administratie en het laboratorium. Nu huizen er zeven inspirerende bedrijven in. Het pand is volledig gerestaureerd. De buitengevel, kozijnen en interne ruimtes zijn waar mogelijk terug gebracht naar oorspronkelijke staat. De vele originele elementen ademen de sfeer van de bijzondere historie.

Het Directiekantoor werd in 1940 gebouwd naar ontwerp van architect B. Buurman in de trant van het Zakelijk Expressionisme. In de gevel is een gevelsteen van een korenmolen uit 1734 gemetseld, ‘De Oranjeboom’. In het laboratorium op de tweede verdieping werd het meel chemisch getest. Door middel van proefbakken bekeken de fabrieksmedewerkers of het van de juiste kwaliteit was: ze proefbakten er brood en cake om te bepalen of het meel aan alle eisen voldeed. Het personeel mocht die proefbroden en -cakes ’s avonds mee naar huis nemen. De authentieke Leidse sleutels boven de voordeur staan symbool voor het bedrijf dat sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw ‘Meelfabriek De Sleutels’ heette. De eerdere naam ‘Stoom-meelfabriek De Koster & Co.’ kon met de komst van stroom echter niet meer.

Wie zitten er in HET DIRECTIEKANTOOR

DESIGN, TECHNOLOGIE EN DUURZAAMHEID - ALLEMAAL IN ÉÉN KANTOORGEBOUW

Van eenpitter tot team. Allen zitten met veel plezier en ervaren het als een mooie kans om in een van de gewilde kantoren van dit rijksmonumentale complex te werken. Daarbij hebben de ondernemers veel feeling met de nieuwe bestemming. Het hergebruik van De Meelfabriek in plaats van sloop en vooral de duurzaamheid die daarvan uitgaat doet ze deugd.

AS I -SEARCH – Anne Marieke Schwencke is zelfstandig onderzoeker lokale energietransitie.

GDandP – Graphic Design & Photography, de naam is duidelijk. Ervaar het enthousiasme van dit leuke bureau zelf.

NPK Design –is  een team ontwerpers, engineers, strategen en onderzoekers met een passie voor het oplossen van complexe vraagstukken.

OWN Agency – Dit reclamebureau helpt merken te groeien door creatief werk dat mensen in beweging zet.

Polarising is een Portugees technologiebedrijf dat integratiediensten en op maat gemaakte end-to-end softwareoplossingen levert. Yvonne Kubbinga is Country Manager van het kantoor in Nederland.

VVKH architecten is een architectenbureau met enthousiaste, betrokken en kundige partners voor woningbouw en utiliteitsbouw.

Rimadesio – De exclusieve Rimadesio Monobrand van Nederland in samenwerking met Noort Interieur.

Rimadesio De Meelfabrieken Leiden
Overzicht Directiekantoor De Meelfabriek
Overzicht De Meelfabriek