Silotoren

Wonen in een van de zestien waanzinnige appartementen van de Silotoren betekent wonen direct aan de Singel en pal naast het Ankerpark, boven Azzurro Wellness en het Art-Centre. Voor wie verbondenheid zoekt met de blauwe en groene aders van Leiden en zich wil omringen met alle luxe van sport, wellness en kunst & cultuur biedt het wonen in de Silotoren een unieke mogelijkheid.​

Overzichtsplattegrond De Meelfabriek in Leiden Silotoren
Overzicht De Meelfabriek

Het sport & wellnesscentrum is architecturaal verbonden met het gerestaureerde Ketelhuis en de Schoonmakerij. Dit geldt ook voor de kunst- en cultuurlaag op de vierde etage, die zich over de drie panden zal uitstrekken. In de Silotoren wordt deze etage zelfs verhoogd en krijgt ze een royaal terras om ruimte te bieden aan unieke tentoonstellingen. Hoog daarboven genieten de bewoners in hun appartementen van een droomuitzicht over Leiden.

De 16 appartementen zijn verdeeld over 8 bouwlagen en hebben een oppervlak van circa 100 en 150 m². De architectuur sluit qua vorm en materialisatie aan bij het stoere en industriële karakter van de monumentale panden op De Meelfabriek en is geïntegreerd met hedendaags en duurzaam wooncomfort.

De Silotoren, een nieuw icoon te midden van monumentale gebouwen, met de eerste verdiepingen Azzurro Wellness, een transparante tussenverdieping voor kunst & cultuur en daarboven 8 bouwlagen voor 16 koopappartementen.

Start bouw eind 2019 – oplevering 2022

*Dit balkon vervalt bij D51 en D61.
Bouwnummers D51 en D52; D61 en D62: D71 en D72; D81 en D82; D91 en D92; D101 en D102; D111 en D112; D121 en D122
Impressie gevelaanzicht Silotoren met verdeling appartementen
DEEL DIT BERICHT MET JE VRIENDEN