Fine Hotels & Suites in silo's bij de Meelfabriek
17 december 2021
Leidsch dagblad
Fine HOTELS & Suites in silo's bij de Meelfabriek

De Meelfabriek heeft een exploitant voor het toekomstige hotel op het terrein. Directeur Corina Waaijer van Fine Hotels & Suites heeft zich aan het Leidse project verbonden.

Ga naar Leidsch Dagblad >>

Ga naar Hospitality Management >>

Bekijk artikel >>

Meelfabriek tuin en plein

De tuin van De Meelfabriek zal een rustpunt zijn te midden van alle levendigheid. De tuin wordt ontworpen door landschapsarchitect Piet Oudolf – bekend van The High Line in New York. Niets is zo veranderlijk als de natuur en die wil Oudolf niet beteugelen in zijn ontwerpen. Als geen ander weet Oudolf dit juist te gebruiken. leder seizoen brengt schoonheid van nieuwe kleuren en vormen. De bezoeker van De Meelfabriek Tuin zal zich vertrouwd voelen en tegelijk iedere keer weer worden verrast.

Overzicht Tuin en plein De Meelfabriek
Overzicht De Meelfabriek

Het Plein wordt als middelpunt van De Meelfabriek een levendige en bruisende plek. Bewoners, toeristen die in het hotel verblijven, bezoekers van de Wellness, de winkels en horeca, maar ook mensen die een rondje Singelpark lopen, zullen het plein gebruiken. Dankzij de ondergrondse parkeergarage kan het terrein van De Meelfabriek autoluw gehouden worden. 
Landschapsarchitect Piet Oudolf werkt samen met LOLA  Landschapsarchitecten. LOLA is ook betrokken bij de inrichting van het Meelfabriek Plein en medeontwerper van het Singelpark. 

De aanleg van de tuin zal plaatsvinden in 2022

PIET OUDOLF

Piet Oudolf (1944) is zonder twijfel de bekendste Nederlandse landschapsarchitect. Zijn tuinen en parken zijn van internationale faam, zoals de Highline in New York en het Millennium Park in Chicago. Hij woont en werkt in het Gelderse Hummelo samen met zijn vrouw Anja. Oudolf is een bekende representant van The Dutch Wave, een stroming in de tuinarchitectuur waarbij natuurlijke plantengemeenschappen, kunst en tijd (de seizoenen) inspiratiebronnen zijn. Hij ontving onder andere de Prins Bernard Cultuurprijs en de Maaskantprijs voor zijn werk en is onlangs benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.  

LOLA, PETER VEENSTRA

LOLA Landscape Architects is een bureau voor vooruitstrevende landschapsarchitectuur. Het onderzoekt en ontwerpt ruimtelijke transities van bestaande cultuurlandschappen. Met doordachte ideeën en doelgerichte ingrepen wil LOLA (Lost LAndscapes) die landschappen optimaliseren tot mooie, gezonde en duurzame plekken. Daarin neemt het ontwerpen van unieke belevenissen een prominente plek in: landschappen om in te dwalen, te verbazen en te verwonderen, te genieten en te dromen. Ze werken wereldwijd aan diverse grote landschapsontwerpen, waaronder het Singelpark in Leiden. Samen met Piet Oudolf ontwierpen ze het landschap van Gasklockan in Stockholm, een gebied vol achtergelaten gasometers. LOLA ontving onder meer de Jonge Maaskantprijs voor jonge architecten en de Topas Landscape Award.

NEW LAYOUT
Specifications, prices and registration form now available.