Bier

Albert
FRIS TARWEBIER
Background Bier Albert- De Meelfabriek in Leiden

Albert, fris tarwebier van
De Meelfabriek

Ontdek ‘Albert’, het eerste bier van De Meelfabriek. Een combinatie van India Pale Ale en witbier. Een fris, ambachtelijk bier met diepgang. Met dit bier eren we de geschiedenis van de monumentale Meelfabriek én eren we de toekomst die we samen hier nog gaan beleven. Een toekomst die voortkomt uit de visie van eigenaar Ab, voluit Albert, van der Wiel. Een toekomst om met elkaar van te genieten en op te proosten!

VAN SILO NAAR FLES

Ingrediënten van toen in een hedendaags bier met frisse smaak en een fruitige geur.

VAN ARIE NAAR ALBERT

Eerbetoon aan Albert van der Wiel, de ontwikkelaar van De Meelfabriek. 

VAN ONS
ALLEMAAL

Ontstaan door passie en enthousiasme van alle betrokkenen.

VERKRIJGBAAR BIJ:

Grutsk – Koffiebar 
Lemmy’s Bier & Whiskycafé
Stadsbrouwhuis

Ambachtelijk
Gebrouwen

VAN SILO NAAR FLES

Jarenlang lagen er tonnen aan diverse graansoorten van over de hele wereld opgeslagen in de silo’s van De Meelfabriek.  Aan het einde van de jaren vijftig voorzag de fabriek zelfs 20% van de Nederlandse behoefte aan meel. Tarwe en rogge, de granen van toen, vinden nu hun weg naar dit biertje. Samen met gerst vormen ze het fundament voor dit ambachtelijke bier. Daarnaast zijn vier hopsoorten en witbiergist toegevoegd tijdens het brouwproces. De tarwe en de gist geven Albert een zachte en frisse doordrinkbaarheid en de hoppen zorgen voor een fruitige geur en smaak. Albert is met 4% alcohol bewust niet zo zwaar gemaakt. Proef de geschiedenis van De Meelfabriek in elke slok van Albert.

De Meelfabriek is
een Leids icoon

VAN ARIE NAAR ALBERT

De naam van het bier is een eerbetoon aan projectontwikkelaar Ab, voluit Albert, van der Wiel.
Hij zag het belang van behoud en duurzaam hergebruik van industriële gebouwen en zorgde ervoor dat De Meelfabriek nu een van de pijlers van het Leidse industriële verleden is. Het bier Albert eert niet alleen Albert van der Wiel, maar ook de rijke geschiedenis van De Meelfabriek: vanaf de eerste eigenaren Arie de Koster en Adriaan Koole en alle medewerkers die hebben bijgedragen tot aan de ontmoetingsplek die het nu is.

Arie de Koster, De Meelfabriek
Arie de Koster
Albert van der Wiel, De Meelfabriek
Ab Van der Wiel
Om samen van
te genieten!
Proost! Albert, bier van De Meelfabriek in Leiden

VAN ONS ALLEMAAL

De Meelfabriek vormen we samen tot een plek die zowel de geschiedenis als de toekomst van de stad belichaamt. Albert vat die saamhorigheid in dit bier, vanaf het maken tot het proosten met elkaar. Dit bier is het resultaat van de samenvoeging van vakkennis en historische kennis, creativiteit en enthousiasme van alle betrokkenen. Van proefsessies tot het brouwen, bottelen en labelen met de bouwvakkers, huurders en architecten. Alles onder de bezielende leiding van de ambachtelijke Leidsche Bierbrouwerij. In dit bier stroomt de passie van alle betrokkenen van De Meelfabriek. Proost jij mee en maak je De Meelfabriek tot een plek van ons allemaal?

Een stoer en fris
Leids biertje

VERKRIJGBAAR BIJ:

Albert op fles

GRUTSK – Koffiebar
Maalderijstraat 2A, 2312 WW, Leiden

Vers van de tap

LEMMY’S BIER & WHISKYCAFÉ
Morsstraat 24, 2312 BM, Leiden

STADSBROUWHUIS
Aalmarkt 1 – 3F , 2311 EC, Leiden

2-pack kadoverpakking

GRUTSK – Koffiebar
Maalderijstraat 2A, 2312 WW, Leiden

Cadeau Lokaal
Maalderijstraat 2, 2312 WW, Leiden

Bier, Albert Bier van De Meelfabriek in Leiden