8 november 2022
Leidsch Dagblad - De Meelfabriek
De hoge S van de Meelfabriek kleurt Oranje,
maar niet voor Oranje

De glazen S op de top van de Leidse Meelfabriek kleurt eind deze maand voor enkele weken oranje. Dat laat de eigenaar van het complex weten in een brochure. De ’verkleuring’ heeft niets te maken met het WK-voetbal dat tegen die tijd plaatsheeft. Oranje staat namelijk ook voor de wereldwijde actie tegen geweld tegen vrouwen.

De ’S’ is zo genoemd omdat het hoogste punt van de meelfabriek uit een zwarte kubus bestaat met glas in een S-vorm; de beginletter van de vroegere bedrijfsnaam de Sleutels. ’Een markante baken in de skyline van Leiden’, zo staat het aangekondigd. Hoewel om de kubus heen het omvangrijke industriële complex grotendeels wordt afgebroken en weer met nieuwbouw opgetrokken, is het hoogte punt nog onaangeroerd. En dat blijft zo.

WK
In het kader van de actie Orange the World, wordt die S op vrijdag 25 november in het oranje gehuld. De kleur blijft zo tot en met zaterdag 10 december; de internationale mensenrechtendag. Het WK-voetbal loopt overigens van zondag 20 november tot en met zondag 18 december.

GA NAAR LEIDSCH DAGBLAD >>