Laatste nieuws

Oktober 2017
Zakenmagazine - Leiden INTO BUSINESS 

De Meelfabriek

Uniek ondernemerschap van Ab van der Wiel
" Ze hebben altijd gedacht dat ik gek was". Bekijk hier de PDF of ga naar INTO BUSINESS


 

26 September 2017
Leidsch Dagblad - Geschreven door: Aad Rietveld

Prestigieuze prijs voor Akkerhuis

Bart Akkerhuis heeft tijdens de Biënnale van Bordeaux een prestigieuze architectuurprijs gewonnen. De Noordwijker ontwikkelde met zijn studio een duurzame wijk nabij het nieuwe voetbalstadion van de Franse stad.... Bekijk hier de PDF 


September 2017

Concours Bas Carbone 2017  
Le project "Le Trait, un horizon dans la ville"

Trots op Bart Akkerhuis en zijn team: winnaars van de innovatieprijs voor hun stedebouwkundige duurzaamheidsproject in Bordeaux.


 

Oso Couture modeshow 

Een prachtige modeshow van Oso Couture in De Meelfabriek.
Achmed Oso toonde zondag 21 mei de Summer & Spring collection van 2017 in de stoere industriële omgeving.


 


Fotomontage Meelfabriek

9 mei 2017

Lezer kiest voor veel kleur op Leids Meelpakhuis

Heel groot zijn de verschillen niet, maar in een peiling van het Leidsch Dagblad kiest een meerderheid van de deelnemers voor het meest kleurrijke Stijl-ontwerp voor het Meelpakhuis op het terrein van de Leidse Meelfabriek.

Directeur Margot Simons van De Meelfabriek en eigenaar Ab van der Wiel spelen met het idee om het monumentale pand tijdelijk in te pakken als ode aan De Stijl. Dit jaar wordt namelijk op verschillende plekken in het land het ontstaan, honderd jaar geleden, van deze kunstbeweging gevierd die werd genoemd naar het in 1917 door Theo van Doesburg in Leiden opgerichte tijdschrift De Stijl.

Het winnende jasje voor het Meelpakhuis is een ’Van Doesburg’. Lees verder - Leidsch Dagblad>>

 


 

Cadetten oefenen in verlaten Meelfabriek in Leiden

LEIDEN - De Meelfabriek in Leiden is dinsdagochtend het decor van een spectaculaire militaire oefening. Officieren in opleiding van de Koninklijke Militaire Academie in Breda leren er in fysiek en mentaal zware omstandigheden hun toekomstige functie uit te voeren. Naar omroepwest >>


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

BEZOEK TIJDENS DE KUNSTROUTE DE MODELLOFT

Altijd al een kijkje willen nemen in een echte loft? Na het grote succes tijdens de Open Monumentendagen openen we de deuren van onze modelloft tijdens de Kunstroute op zaterdag 24 september van 12.00 – 16.00 uur.  

In De Meelfabriek zijn op zaterdag 24 september en zondag 25 september (van 12.00-18.00 uur)  tijdens de Kunstroute ook twee exposities te bezoeken:

Omni Tempore in Galerie van Haeften

Raw Energy in het Riffellokaal

modelloft-in-de-meelfabriek

Bewaren

Bewaren


 

RAW ENERGY

EXPOSITIE -RAW ENERGY
10 september t/m 2 oktober 2016
Openingstijden: Zaterdag en zondag van 12.00 uur t/m 17.00 uur

De tentoonstelling ‘Raw Energy’ wordt gehouden in één van de gebouwen van het voormalige industriële complex. Vijf Nederlandse kunstenaars, van wie het werk op heel diverse manieren invulling geeft aan het thema van de expositie, laten recent werk zien op deze unieke plek. De inhoud van het werk van deze kunstenaars, Ankie van Dongen, Judith de Haas, Krijn de Koning, Jan van der Ploeg en Roesja Trimbos, past naadloos bij de ongepolijste, ruwe staat van staal en steen van de voormalige fabriek.

De expositie is samengesteld door Karel Ankerman, curator en kunstcriticus van het Financieele Dagblad.

Adres: Oosterkerkstraat 18 in Leiden.


 

Kunstgeschiedenis "Pop art"

EXPO " OMNI TEMPORE"
10 juli tot 22 oktober 2016, woensdag t/m zaterdag 12.00-16.00 uur en op afspraak.

Expositie Kees Putman, Kitty Warnawa, Wiepke van Dalsum, Monica Stuurop, Annette Fauchey en Jacob Kerssemakers

De zomertentoonstelling 'OMNI TEMPORE' kunt u vinden bij de entree in Het Poortgebouw waar Galerie van Haeften gevestigd is. Belangrijke elementen in deze expositie: compositie, intrigerende harmonie, schoonheid, evenwicht en een tijdloos karakter. Het is het vakmanschap dat de kunstenaars met elkaar verbindt.

De geselecteerde kunstenaars maken figuratief werk geÏnspireerd op waarnemingen zowel in de vrije natuur als in een industriële omgeving als De Meelfabriek. Zij vangen mooie 'beelden'. Met hun werk geven zij de beschouwer een (her-)beleving van het gevoel van verwondering van schoonheid en waarde van natuur.

 www.galerievanhaeften.com 
Adres: Oosterkerkstraat 18 in Leiden.

 


 

Kunstgeschiedenis "Pop art"

Kunstgeschiedenis " Pop art"
Donderdag 15- 22- 29 september en 6 oktober 2016  tussen 13.30 en 15.30 uur.

Ben je geïnteresseerd in kunst? Heb je altijd al meer willen weten over bepaalde kunststromingen? Dan ben je bij Galerie van Haeften in Leiden aan het juiste adres!

Vanaf september 2016 kun je 4 lezingen kunstgeschiedenis over Pop Art volgen. Eindredacteur Ruud Vermeer van het Kunstmagazine Pandora verzorgt jaarrond verschillende cursussen.

Een vooropleiding is niet nodig. Wij bieden een wisselend programma waar je je per 4 weken voor kunt opgeven via www.galerievanhaeften.com 
naar link: Kunstgeschiedenis
Adres: Oosterkerkstraat 18 in Leiden.