28 oktober 2021
Nieuwskrant - De Meelfabriek
HOOG, HOGER, HOOGST

Vlag in de top!

Met 45 meter is de Singeltoren de hoogste woontoren binnen de Singels van Leiden. Het is 1 van de 2 nieuwbouwtorens in het ontwikkelingsplan van De Meelfabriek. In 9 maanden tijd is deze toren vanaf de grond tot de 13e verdieping omhoog geschoten dankzij vakkundig samenwerken van diverse partijen in de bouw.

De Singeltoren staat boven de parkeergarage waar 3 jaar geleden de eerste palen de grond in gingen. Nu de ruwbouw op hoogte is, kan de afbouw beginnen van de 30 appartementen en 2 penthouses. In voorjaar 2022 zijn deze duurzame woningen gereed, dan kan ook de parkeergarage officieel open en De Meelfabriek Tuin naar ontwerp van Piet Oudolf en LOLA aangelegd worden. Het gebouw ligt dan met de voeten in het groen en de top in het Hollandse vergezicht.

Om zo’n hoogtepunt te bereiken is goede samenwerking een must. Vanaf de tekentafel van de architect tot het berekenen van de stabiliteit door de constructeur en van het plaatsen van maar liefst de 750 betonelementen tot het voorbereiden van alle elektra, iedere schakel telt. Wat er allemaal bij komt kijken vertelt technisch directeur Ed Zwart in een video die ter viering van het hoogste punt is gelanceerd op de social media kanalen van De Meelfabriek.

VERDER LEZEN >>