Atelier Kleurstof TV West
26 Maart 2020
Omroepwest.nl - Marijke Lagas
Naaiatelier in Leiden maakt mondkapjes: 'We hebben 9700 bestellingen binnen'

LEIDEN – Men neme onder andere: een stofzuigerzak, stof van katoen of polyester die wasbaar is op 90 graden, garen, spelden en een naaimachine. Daarmee kan je zelf een mondkapje maken. Atelier Kleurstof uit Leiden roept mensen op te helpen met het maken van mondkapjes nu er zo’n groot tekort is in de zorg.

Wat begon als een simpel idee is een beetje uit de hand gelopen. Kleurstof kwam in actie toen duidelijk werd dat er een tekort aan mondkapjes ontstond vanwege het coronavirus. ‘Ik geef naailessen, maar dat ligt stil, dus ik dacht, wat kan ik nu doen?’, zegt Marlous Nacken.

Dus ze bedacht om voor haar cursisten uitlegvideo’s te maken over hoe je een mondkapje naait. ‘Ik zette dat op Facebook en sindsdien gaat het hard’, vertelt Marlous.

9700 mondkapjes, and counting

‘Meteen kwam de vraag vanuit zorginstellingen: kan ik het ophalen? hoe laat is het klaar?’ Inmiddels zijn er 9700 mondkapjes aangevraagd door 65 verschillende partijen. ‘En dan heb ik nog vijftig onbeantwoorde e-mails.’ Zo’n driehonderd mensen zijn op dit moment druk bezig met het maken van de mondkapjes.

LEES VERDER>> www.omroepwest.nl

NEW LAYOUT
Specifications, prices and registration form now available.