Instructies om zelf mondkapjes te maken
26 Maart 2020
Instructies om zelf mondkapjes te naaien
Atelier Kleurstof
Instructies om zelf mondkapjes te naaien

Vanwege het coronavirus is er een tekort aan mondkapjes ontstaan in de zorg. Door inzet van Atelier Kleurstof kunnen mensen nu makkelijk zelf mondkapjes maken. Alles wat je nodig hebt: een naaimachine en een lapje stof.

Marlous Nacken is eigenares van Atelier Kleurstof, een atelier in het Poortgebouw van de Meelfabriek, waar je lessen kunt volgen in naaien en haken. Vanwege het coronavirus is het atelier voorlopig dicht. ,,Ik hoorde van het tekort aan mondkapjes in de zorg en dacht: die kan ik ook zelf maken.’’

Ze besloot een video op te nemen met hoe je dat kunt doen, een tutorial, en plaatste die op haar website. Ze deelde die vervolgens met de groep ’Mondkapjes maken Nederland’ op Facebook en toen ging het snel. De video is nu al zo’n 3000 keer bekeken.

Maar het gaat natuurlijk om de reacties. Afgelopen weekend waren er al 1500 mondkapjes aangevraagd en vandaag heeft ze nog zestig nieuwe berichten met aanvragen. Door haar oproep is zo’n driehonderd man in onze regio aan het naaien geslagen.

Kijk voor de instructies en overige informatie op: www.atelierkleurstof.nl/mondmaskers

NEW LAYOUT
Specifications, prices and registration form now available.