11 December 2019
Sleutelstad (website) - Leiden
Internationale architectuurprijs

Het ontwerp dat Studio Akkerhuis maakte voor de Meelfabriek is in de prijzen gevallen tijdens het ‘World Architectural Festival’ vorige week in Amsterdam. In de categorie ‘Future projects: commercial mixed use 2019’ is de WAF Award uitgereikt aan de architecten. De jury licht haar keuze als volgt toe: “Het project revitaliseert een verlaten industrieterrein, voorheen een meelfabriek, in een nieuw stuk stad met een breed scala aan toepassingen”.

De Meelfabriek is een cluster van gebouwen, grotendeels behouden, gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van de zichtlijnen en openbare ruimtes. Gelegen op de historische groene-blauwe vestinglijn, verbindt de Meelfabriek routes naar het oude stadscentrum en met een ring van groene parken.

Het ontwerp benadrukt de innerlijke schoonheid van de interne kenmerkende structuren en geeft een ​​nieuwe waarde aan de historische structuren. De Meelfabriek wordt een echt gemengd gebruikscomplex dat voor het publiek toegankelijk is dankzij deze mix van functies. Twaalf gebouwen op anderhalf hectare, bestaande uit woningen, kantoren, kunstcentrum, sportfaciliteiten en met openbare toegang naar de toppen van de gebouwen zou De Meelfabriek als model kunnen dienen voor andere industriële ‘brownfield’ terreinen.

Lees verder/ ga naar de website >

NEW LAYOUT
Specifications, prices and registration form now available.