Bereikbaarheid en parkeren

BEREIKBAARHEID EN PARKEREN

De ligging van de stad Leiden is ideaal: op steenworp afstand van grote centra
als Den Haag en Amsterdam. De stad is internationaal bereikbaar, met de luchthaven Schiphol op 20 minuten en het kleinere Rotterdam The Hague Airport op 25 minuten afstand. Tevens vindt u op een tiental kilometers van Leiden de kust van Noordwijk of Katwijk of de bloembollenvelden.

Auto
Gelegen tussen de snelwegen A4 en A44 is Leiden met de auto goed bereikbaar. De binnenstad is autoluw, maar in een cirkel rond het historische hart liggen meer dan drieduizend parkeerplaatsen, verspreid over verschillende parkeergarages en parkeerterreinen. Onder De Meelfabriek tuin wordt een parkeergarage gerealiseerd. Bewoners en bezoekers maken gebruik van deze parkeergarage.

Openbaar vervoer
Leiden is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit alle richtingen stoppen er treinen op station Leiden Centraal. Den Haag is tien minuten met de trein en Amsterdam Centraal slechts 35 minuten. Vanuit het station loopt u zo de binnenstad in. Er rijden bussen met een hoge frequentie naar vrijwel alle plekken binnen de stad, maar ook naar de regio.

Leiden station