Wie vind je in De Meelfabriek

VVKH Architecten

Wie zijn we, wat doen we, wat willen we?

Wij zijn VVKH Architecten, gevestigd in de historische Witte Poortkazerne (Noordeinde 2E) in Leiden. Per voorjaar 2018 verhuizen we naar het voormalige Directiekantoor van De Meelfabriek.

Sinds enkele decennia hebben we bewezen een enthousiaste, betrokken en kundige partner te zijn in het bouwproces. Ronald Knappers en Gerrit-Jan van Rijswijk zijn de architecten|eigenaren van het bureau, samenwerkend met een team van hoog opgeleide en ervaren medewerkers.

Ons bureau staat voor architectonische en bouwtechnische kwaliteit, zorgvuldige detaillering, precieze verankering in de omgeving en een heldere organisatie. Ons portfolio is divers en ambitieus en omvat zowel grote stedenbouwkundige ontwerpen als nieuwbouw- en renovatieprojecten. We werken aan woningbouw en utiliteitsbouw, zoals binnenstedelijke parkeergarages, winkelcentra, brandweerkazernes, scholen, zorggebouwen. We vinden bouwen in de binnenstad net zo uitdagend als het ontwerpen van projecten in de “vrije” ruimte.

Bijzondere nieuwe projecten zijn:
-    parkeergarage Garenmarkt in Leiden
-    villa Meijendel in Wassenaar
-    appartementen aan het Plantsoen in Leiden
-    transformatie kantoorgebouw naar hotel in Hoofddorp
-    brede school in Utrecht
-    winkelcentrum in Eindhoven.

In het voorjaar van 2018 zal het bureau verhuizen naar het industrieel complex ‘de Meelfabriek’ in Leiden. We richten ons daarmee op een nieuwe toekomst waarin we inspelen op een veranderende wereld en architectuur. We beseffen ons dat we nieuwe wegen moeten vinden om tot nog duurzamere oplossingen te komen. We onderzoeken nieuwe vormen van samenwerken en het delen van kennis, door middel van BIM en andere vormen van digitale communicatie.
We blijven met deze huisvesting verbonden met de stad Leiden, waarin we het regionale met het globale verbinden.

Contactgegevens VVKH Architecten
T. 071 - 514 9957
E. info@vvkh.nl
www.vvkh-architecten.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


 

Van Zessen Klaar

Tijdelijk gehuisvest in het Poortgebouw vav De Meelfabriek per voorjaar 2018 verhuizen we naar het voormalige Directiekantoor.

Wij zijn Van Zessen Klaar. Denkers die doen. 

Wij zijn reclamemakers in een nieuwe tijd. Geworteld in Leiden, maar actief waar nodig. We werken voor bekende merken, (rijks)overheden, het onderwijs, éénpitters en local heroes. We zijn merkgedreven. Conceptdenkers. Doeners. Noem ons fanatiek, noem ons eigenwijs, maar we kijken graag iets verder dan de vraag. En kleuren het liefst buiten de lijntjes.Design zit in ons DNA. Creatie zit in ons bloed. Maar zonder plan geen plaatje. Dat maakt ons een beetje rebels. Een beetje buitenbeentjes. Maar goudeerlijk. En: we zijn zo trouw als een hond.Oh ja, en we zijn een beetje halvegaren. In de studio staat een tafelvoetbaltafel. In plaats van een vrijmibo hebben we een domibo. In de kroeg aan de overkant. Verder drinken we de hele dag koffie en lopen we het liefst op gympies. Zo houden we beide beentjes stevig op de grond. 


Contactgegevens Van Zessen Klaar
Oosterkerkstraat 18 - 20
2312 SN Leiden
U kunt ons telefonisch 
bereiken op 071 - 566 37 44
 of via project@v6k.nl
www.vanzessenklaar.nl


 

Galerie van Haeften

Galeriehouder Angelique van Haeften werkt met de overtuiging dat muziek, kunst en cultuur dragers zijn in elke samenleving. Daarom zoekt zij actief aansluiting bij het bestaande culturele leven van Leiden en omgeving en staat zij open voor samenwerking. Het Poortgebouw biedt naast Galerie van Haeften ook onderdak aan het informatie en verkooppunt van De Meelfabriek. Er zijn geen afgebakende ruimten, de functies en verschillend disciplines in het gebouw lopen juist in elkaar over en zijn met elkaar verbonden. Zo ontstaat er sociale cohesie, een Van de belangrijkste pijlers in De Meelfabriek.

Naast de verkooptentoonstellingen organiseert Angelique van Haeften ook kunst gerelateerde activiteiten.
Actuele informatie over lopende exposities vind je op: www.galerievanhaeften.com

Contactgegevens Galerie van Haeften

Bezoekadres 1. (Alleen op afspraak)
Oosterkerkstraat 18, 2312 SN Leiden

Bezoekadres 2. (Alleen op afspraak)
's Gravendijckseweg 60
2201 CZ Noordwijk

T: 06-42971073
E: galerievanhaeften@ziggo.nl
www.galerievanhaeften.com

Bewaren

Bewaren


 

Bizon Bike Company

Bizon laat u de bijzondere plekjes van Leiden zien. Ervaar bijzondere fietstours waarbij u Leiden ziet door de ogen van een ‘Leienaar’.

Contactgegevens Bizon Bike Company
Oosterkerkstraat 18, 2312 SN Leiden.
T: 071-750 3184
E: info@bizonbikecompany.nl 
www.bizonbikecompany.nl

IMG_0141-2


 

Escape-room Leiden

Zoek de verborgen aanwijzingen en ontsnap binnen een uur weer uit de kamer. Een uniek spel waar samenwerking, communicatie en creativiteit voorop staat.

Contactgegevens Escaperoom-leiden
Oosterkerkstraat 18, 2312 SN Leiden.
T: 071-750 3184
E: info@escaperoom-leiden.nl
www.escaperoom-leiden.nl

De Meelfabriek | Escaperoom | Bizon-events